Anasayfa / Köşe Yazıları / 1000 günü aşan yürekli direnişe destekten korkanlar

1000 günü aşan yürekli direnişe destekten korkanlar

Geçtiğimiz cumartesi günü 1.Uluslararası Evlat Nöbeti Aileleri Kongresi için Nevşehir’deydik.

Daha önce İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz Evlat Nöbeti çalıştayından sonra bu defa da uluslararası katılımlı oldukça kapsamlı bir kongreyi icra etmiş olduk.

Muş Alpaslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Palabıyık’ın kongre koordinatörlüğünü, kurul başkanlığını AK Parti Nevşehir Milletvekili Ecz. Mustafa Açıkgöz’ün, organizasyonunu Medya Platformu’nun (Başkanı Mustafa Çınar) üstlendiği kongreye çok geniş bir katılım gerçekleşti.

Kongrenin açılışında, yürekleri ve zihinleri son derece etkileyen, mükemmel konuşmasıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yer aldı.

Kongrede; Diyarbakır Anneleri konusunda yüksek hassasiyet taşıyan, akademik çalışmalar yapan, medyada, sanatta Diyarbakır Anneleri’ne her fırsatta yer veren, unutmayan, unutturmayan son derece kıymetli isimlerle birlikte sunuşlar yaptık.

1000 günü aşan evlat nöbetinde Diyarbakır Anneleri dünya siyasi tarihine; en büyük, en kapsamlı en uzun, en etkili kadın direnişiyle adını yazdırdı. Bunun yeryüzünde bir başka örneği yok.

Korkuları aşan, korkaklığın maskelerini düşüren yiğit direnişin anneleri, tarihe geçtiler.

PKK terör örgütünün siyasi kolu HDP’yi, Anayasa Mahkemesi’nden önce onlar kapattı. HDP Diyarbakır il binasının önündeki yılmadıkları, pes etmedikleri, korkmadıkları evlat nöbetiyle, yiğit direnişiyle HDP’ye kepenek indirttiler.

Geçmişte, çocukların ellerine tutuşturduğu boyu kadar silahlarla Diyarbakır esnafına kepenk kapattıran terör örgütünün bu defa siyasi şubesinin kepengini anneler indirdi.

1000 günü aşan yürekli direnişiyle anneler, HDP’yi parti sananlara; toplumsal, siyasi hatta hukuki dersler verdiler ve vermeye devam ediyorlar.

Anneler; bugüne değin ne yapıldıysa PKK terör anatomisinden kopmayan HDP’nin taşıdığı tüm maskeleri yırttılar.

Anneler; yıllardır oynanan maskeli balonun katılımcılarını deşifre ettiler. Barışı, demokrasiyi kurşunlayanların maskeli destekçilerini anneler cesur yürekleriyle açığa çıkardılar.

1000 günü aşan süreç boyunca anneler haykırıyorlar; “Burası siyasi parti değil, burası terör örgütünün insan kaynakları ofisleri, evlatlarımızı çaldılar, emperyalizme, terör ve sömürü baronlarına piyon yaptılar, yem yaptılar. Duyun sesimizi, görün hakikati, destek olun bizlere, sahip çıkın ülkemize, kol kanat gerin istiklalimize” diyorlar.

Evet anneler, 1000 günü aşan süredir bu sözleri duyurmaya çalışıyorlar, evlatlarını PKK terör örgütünün elinden koparmaya çalışıyorlar.

Neredesiniz Türkiye’nin akademisyen, sanatçı, siyasi aydın sanılanları?

Bu ses, bu haykırış sizi hiç mi ilgilendirmiyor? Aydın olan hakikati korkusuzca savunandır, mücadele edebilendir, ülkesine, milletine, dağına, taşına, kurduna, kuşuna sahip çıkandır. Ülkesinin bağımsızlığına saldıranlara cesurca karşı koyandır.

Kirli emperyalist planın yıllardır mızrak ucu yapılmışları görmeyenler, Diyarbakır Anneleri’nin Türkiye’nin birliğine, istiklaline sahip çıkma iradesine sırtını dönenler, kayıtsız kalanlar siz gerçekten Türkiye’nin gerçek aydını olabilir misiniz?

Bu topraklar, korkakların yurdu olamaz. Bu topraklar, korkaklık gösterilecek topraklar olamaz.

Bu topraklar; haksızlığa, adaletsizliğe, zulme, bağımsızlık düşmanlarına, sömürgeci emperyalist saldırılara, onların plastik suratlılarına, uzantılarına, terör maşalarına yiğitçe karşı koyabilenlerin, cesur yüreklerin, yılmaz savaşçıların topraklarıdır.

Tarihte olduğu gibi bugün de aynı iradeyle dimdik ayaktayız.

Diyarbakır Anneleri’nin evlat nöbetindeki direnişlerinde; tüm anaların, ailelerin sesi olabilmeye, dirençlerinin yanında olmaya, bu kirli emperyalist planı yok etmeye yeminliyiz.

Biliyoruz ve inanıyoruz ki; zafer inananlarındır.

Önerilen Haber

Dağılmış masanın ve ‘sırttaki hançerlerin’ seçim yansımaları

Yerel seçim gündemi, partilerin adaylarını açıklamalarına odaklanmış olarak seyrini sürdürüyor. Cumhur ittifakının adaylarının çok büyük …