Anasayfa / Üniversite Etkinlikleri / Rektörümüz CRI Türk FM’de Akademik Bakış’a Konuk Oldu

Rektörümüz CRI Türk FM’de Akademik Bakış’a Konuk Oldu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu CRI TÜRK FM’de Michael Kuyucu’nun hazırlayıp sunduğu ‘Akademik Bakış’ programına konuk oldu.

Üniversite tercih döneminde bulunan öğrencilerin önce kendilerini iyi bir şekilde tanımaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, sonrasında tercihlerde bulunması gerektiğini söyledi. Üniversite seçiminde üniversitenin bulunduğu lokasyonun çok önemli olduğunu söyleyen Hacısalihoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin bu konuda öğrencilere çok ciddi avantajlar sağladığını ifade ederek, üniversitenin E5 karayolu üzerinde merkezi bir yerde olan ana kampüsünün öğrencilere ulaşım avantajı sağladığının altını çizdi.

 

Yeni Yüzyıl Üniversitesi 2017-18 Eğitim Döneminde Eğitim Fiyatlarını Arttırmadı

Konuşmasında, üniversitede eğitim gören öğrencilerin yüzde 75’ninin burslu eğitim gördüğünü kaydeden Prof. Dr. Hacısalihoğlu, “Ayrıca, Hukuk ve Tıp fakültesinde eğitim gören tüm öğrencilerin en az yüzde 25 oranında burs almaktadır. Yeni Yüzyıl üniversitesi olarak 2017-2018 eğitim döneminde bu sene eğitimde hiçbir fiyat artışı yapmadık. Önümüzdeki eğitim yılında da eğitim ücretleri geçen yılki ile benzer olacaktır” dedi.

 

Medya Algılatma Çabası İçine Giriyor

Michael Kuyucu’nun günümüz medyası ile ilgili sorusu üzerine Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu şunları söyledi: “Bir toplumun toplamı, sentezidir aslında medya. Medyanın ayrıntılarına bakmak gerekir, reklamları, haber sunuşu, haber tercihleri önemlidir bu anlamda. Bir ülkenin, toplumun ilgisi, alışkanlıkları, yönelişleri, iddialarıdır, sesi, kulağıdır aslında medya. Dolayısıyla bu bir sorumluluk yükler medyaya. İnsani ve ahlaki değerler de devrede olmalıdır. Gazetecilik çok önemli bir sorumluluk alanıdır. Gazeteciliği bir başka nokta için, başka çıkarlar için karanlık birtakım denklemler içinde kullanmamak gerekir. O anda gazetecilik kimliğinin bittiği andır. Artık o kimliğin arkasına sığınılmış olmasını da görmek gerekir. Zaman zaman Türkiye’de bu tür sıkıntılar yaşadık, yaşıyoruz. Çok önemli bir FETÖ gerçeğini gördük. İletişim çağındayız, bu çağda gerçekler son derece önemli; ama bir o kadar algılar da önemli. Neyin gerçek olduğu önemli değil, halkın neye inandırıldığı önemlidir deniliyor. Bundan ilham alınmak isteniyor. O zaman gerçeğin önüne algı yerleşiyor. Olmayanı varmış gibi, var olanı yokmuş gibi algılatma çabası devreye giriyor. Bu noktada medya o kadar önemli.”

Özgürlük Anlayışının Gazeteciler İçin Bir Sınırı Olmalıdır

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu “Gazetecilerin özgülüklerinde sınır olmalı mı?” sorusu üzerine ise şu yanıtı verdi: “Özgürlük anlayışının gazeteciler için bir sınırı olmalıdır. Bir beyanatın içeriği ve başlığı farklı olursa amaç hemen anlaşılıyor. Ben bunu yaparım, gazeteciyim özgürce yaparım diyemezsiniz. Bu durumda başka bir insanın kişiliğine, hakkına, özgürlüğüne açık bir saldırıya dönüşüyor. Böyle bir özgürlük alanı yok. Gazetecinin insanlık adına bir sorumluluğu vardır. Haber niteliği taşıyan hususlar bellidir. Fikrinizi manşete taşıdığınız takdirde köşe yazarlarına gerek kalmaz. Fikir paylaşmaya açıktır ve çok kıymetlidir; ama fikriniz ile bir manüpülasyonu yansıtıyorsanız bu gazetecilik değildir.”

Önerilen Haber

Milli Eğitim Bakanı Sayın Dr. İsmet Yılmaz’ın Katılımıyla Coşkulu Mezuniyet Töreni

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi bu yıl 7’nci kez mezuniyet coşkusunu yaşadı. Üniversitemizin lisans ve ön …