Anasayfa / Köşe Yazıları / Yalan, hakikati yenemeyecek

Yalan, hakikati yenemeyecek

Türkiye’nin iç bünyesine yönelik küresel tehdit sürüyor. Darbe girişimiyle başarmadıklarını, toplumsal dengeleri sarsarak, kutuplaşmayı derinleştirerek ve giderek iç karmaşaya dönüştürerek sonuç almanın peşindeler. Emperyalizm elindeki tüm kozlarını oynuyor. Bağlantılı olduğu tüm unsurlarını seferber ediyor.

Canları çok sıkılıyor; Türkiye Suriye’nin kuzeyinde terör devletine izin vermiyor, Doğu Akdeniz’de kurmak istedikleri yeni sömürge düzenine çomak sokuyor.

Rahatsızlıkları artıyor; Türkiye’nin savunma sanayiinde yerli üretimi artıyor, silah pazarı olmaktan çıkıyor.

İçlerine sinmiyor; 30 yıldır garnizon devletçiklerini saldırtarak işgal ettikleri topraklar asli sahiplerine kavuşuyor.

Huzursuzlukları sürüyor; oluşturdukları casusluk ağlarının Türkiye’deki en kıymetlisi FETÖ’ye karşı, Türkiye mücadeleden vazgeçmiyor.

Bu yüzden de tüm aparatlarını yeniden gözden geçiriyor. Her yolu, her yöntemi devreye sokmaya çalışıyor. Kirli paralarıyla fonladıkları unsurlarla sonuç almaya gayret ediyor. Bu unsurların muhtemel yetersizliğine karşı yeni seçenekler planlıyor. Sosyal medyayı bu noktada mutlak hakimiyetle kullanmak istiyor.

Soğuk Savaş döneminin gayri nizami harp teknikleri ajandasını elden geçiriyor, yeniliyor, yeni tekniklerle donatıyor, hedefe aldıkları için kullanıma açıyor. Hedef ülkelerin iç cephelerinde gedikler açmanın, toplumsal barışı yok etmenin, iç kaos, karmaşa oluşturmanın, iç çatışma ortamı hazırlamanın sinsi planlarını devreye sokuyor.

Darbe girişimleriyle başaramadıklarını, şer yol ve yöntemlerle başarmanın hevesine kapılıyor. İçimizdeki tüm aparatlarını yeniden elden geçiriyor. Deşifre olanlarının yerine yenilerini yerleştiriyor. Yeni fonlar akıtıyor. Sosyal medyada; olmayanı varmış gibi, var olanı yokmuş gibi göstererek, hakikatleri yalanlarla örtmenin çabasına girişiyor.

Küresel salgında yenik düşsün, mücadelesi başarısız olsun diye virüsle kol kola giriyor. Gri ve kara propagandanın her türünü devreye sokuyor. Ülkenin üst yönetim kademesinde her kim başarılıysa onu hedef alıyor. Onu zayıflatmanın, yıpratmanın yolunu deniyor. Yalanı silah olarak kullanıyor. Hakikati saldırılarla silmeye çalışıyor.

Şimdi de yangınlardan medet umuyor. Sosyal medya eliyle, Türkiye’yi güçsüz, çaresiz, yenik düşmüş gösterebilmek için kampanyalar başlatıyor. Twitter da, “Help Turkey” kampanyasıyla sonuç almaya çalışıyor. Sahte hesaplarla başlatılıp, yaygınlaştırılmaya çalışılan bu kampanya ile; insanlar arasına fitne sokmaya gayret ediyor.

“Help Turkey” tezgahının teknik analizine dayalı deşifresini, Dr. Marc Owen Jones isimli İngiliz bir akademisyen yapıyor ve “Help Turkey” etiketiyle başlatılan paylaşımların %71’inin sahte hesaplar üzerinden yaygınlaştırıldığını, bu etiket altında en çok etkileşim gösteren ve sadece 2 takipçisi olan @ege20281770 hesabının 2 Ağustos’ta açıldığını, hesapta şu anda hiçbir paylaşım olmadığını, bunu da etikete yazdıktan sonra tespit edilmeyi önlemek için paylaşımların silindiğini tespit ediyor. Ayrıca 15 bin takipçisi olan; @Badboy2147 hesabının, algı operasyonunun ardından kullanıcı adını @Badboy353435 olarak değiştirdiğini, “Help Turkey” ile ilgili tweetlerin de silindiğini ortaya koyuyor.

Öte yandan yangınların yaşandığı bölgelere provokatörler üşüşüyor. Yangına karşı mücadelede başarısızlık yaşanması için şer girişimlere girişiyor.

Komedyen Şahan Gökbakar, yangın bölgelerinden bildiriyor ve diyor ki; ” Değerli dostlar, gönüllü kisvesi altında buraya provokatörler doluştu. Buraya geliyorlar yangına müdahale edecekmiş gibi. Hiçbir komut dinlemiyorlar. Buradaki itfaiyenin, sahil güvenliğin, donanmanın komutanlarına gözümüzün önünde hakaret ediyorlar. Hiçbir şey söylemeden arka taraftan ateşin içine yürüyorlar. Bu taraftan gelen itfaiye ekipleri ‘Siz ne yapıyorsunuz orada ateş üzerinize geliyor çıkın’ deyince ‘Sen kimsin’ diyorlar. Ve itfaiye ekiplerinin üç dört tanesini cinnete getirdiler. Adamlar devlet memuru olduğu için sakin kalmaya çalışıyorlar. “

Uzun sözün kısası Türkiye’nin hasımları son kozlarını oynuyor. Türkiye’nin hasımlarının dostları da hizmette kusur etmemeye çalışıyor…

Ama başarmayacaksınız… İnsanımızı bölmeyeceksiniz… Tüm kirli çabalarınız boşa çıkacak…

Yalan, hakikati yenemeyecek…

Önerilen Haber

Dağılmış masanın ve ‘sırttaki hançerlerin’ seçim yansımaları

Yerel seçim gündemi, partilerin adaylarını açıklamalarına odaklanmış olarak seyrini sürdürüyor. Cumhur ittifakının adaylarının çok büyük …