Anasayfa / Köşe Yazıları / Asitli bünyelerde yine sevinç üremedi

Asitli bünyelerde yine sevinç üremedi

Türkiye’nin milli otomobili TOGG’un sahaya inmesi, asitli bünyelileri kedere, hasetliğe sevk etti.

Sevinç üretemeyen asitli bünyeler, yine kederdeler, yine hasetliğin çırpınışı içindeler. Tıpkı savunma sanayiinde yaşanan yüzgüldüren gelişmelerde ve tıpkı doğalgazda heyecan uyandıran keşiflerde yaptıkları gibi.

TOGG’un Türkiye’nin otomobil markası olarak küresel pazara çıkmasını hazmedemeyenlerin hasetlikleri, öyle basit bir olumsuzluk refleksi olarak nitelendirilemez.

Diğer tüm milli gelişmelerde takındıkları tavrın gizlendiği temel gerçek; gayri milli karakterlerinin emperyalizmin maşalığına uzanan pozisyonlarıdır. Cumhuriyetin ilk yıllarında hedeflenip de yapılamayanların, bugün yapılıyor olmasından rahatsızlık duymaları, sözde Türkiye hassasiyetlerinin sahteliğini de ele verir.

TOGG’un, cumhuriyetin ilk yıllarında hedeflenip de hayat bulamayan Devrim Otomobili’nin intikamını almasından rahatsızlık duyanların, bu topraklara olan bağlılığı şüphelidir. Enerjiden ekonomiye tam bağımsız Türkiye mücadelesini köreltmeye çalışanlar, aynı çevrelerdir. Toplumun her kesimine sızan bu çevrelerin emperyalizmin yörüngesinde ülkelerine, milletine, değerlerine yabancılaşan bir güruh olduğu artık çok net olarak anlaşılmalıdır.

Yaptıkları basit bir hükümet karşıtlığı değil, açık bir Türkiye düşmanlığıdır.

Yaptıkları, ağızlarına almadıkları emperyalizmin, küresel terör ve sömürü baronlarının beklentilerini karşılayan Türkiye düşmanlığıdır.

En son olarak TOGG için takındıkları tavır, maskelerini düşürmüştür. Bugün için saflar çok nettir. O saflar ki; milli ve gayri milli saflardır. Savunma sanayiinde milli teknoloji hamlelerini karalamaya çalışanların, sahibi olunan sismik araştırma ve sondaj gemi filosunun önemini yok sayanların, bu filoyla denizlerimizin zenginliğine sahip çıkacak olmamızın huzursuzluğunu yaşayanların, buna bağlı olarak doğalgaz keşiflerini önemsizleştirmeye çalışanların, emperyalizmin maşası terör örgütlerinin siyasi kollarıyla kol kola girenlerin, Mehmetçiğin kimyasal silah kullandığı alçakça yalanını yayanların ve bundan zerre rahatsızlık duymayanların safı; gayri milli saftır, gayri milli cephedir. Bu cephe, iç cephemizin tunç kılınmasının önündeki hasım cephedir.

Bu cephe emperyalizmin haz ettiği cephedir.

Bu cephe, enerjiden ekonomiye tam bağımsız Türkiye davasının hasım cephesidir.

Emperyalizme karşı omuz omuza verilen ve verilmeye devam eden tam bağımsız Türkiye mücadelesi, milli unsurların iç cephesidir.

TOGG’a karşı takınılan tavır, tüm bu gerçeklerin bir kez daha açığa çıkarmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TOGG’la çekilmiş fotoğrafını kullanıp;” Reno var, Pejo var, bunun adı da Reco olsun…” ifadesinin hasetliği, sadece asitli bir bünyeden dışa vuran iflah olmazlık değil, Türkiye’nin iç cephesinin saflarının nasıl belirginliğinleştiğinin de açığa çıkmasıdır.

Asitli bünyeler hasetlikleriyle kıvrana dursun, emperyalizmin maşaları, dökülen maskelerine yenilerini eklemenin gayretine tutuşsun. Emperyalizmin plastik suratlıları, küresel efendilerine hizmette yarışa dursun. Biz yolumuzdan dönmeyeceğiz. Enerjiden ekonomiye tam bağımsız Türkiye davasının mücadelesinde asla geri durmayacağız. Türkiye Yüzyılı’nda küresel güce erişen ülkenin çocukları olmanın gururunu taşıyacağız.

Cumhuriyetin ilk yıllarının savunma sanayiinde milli üretim adımları atan; Nuri Killiğillerin, Nuri Demirağların, Vecihi Hürkuşların, Şakir Zümrelerin önlerinin kesilmesinin intikamını, tıpkı Devrim Otomobili’nin öcünü aldığımız gibi almaya devam edeceğiz… Asitli bünyelere duyurulur…

Önerilen Haber

Dağılmış masanın ve ‘sırttaki hançerlerin’ seçim yansımaları

Yerel seçim gündemi, partilerin adaylarını açıklamalarına odaklanmış olarak seyrini sürdürüyor. Cumhur ittifakının adaylarının çok büyük …