Ayşenur Ezgi Eygi; işgalci, soykırımcı, terörist siyonist İsrail’in gözü dönmüş,ele kanlı, insanlık düşmanı çetelerince şehit edildi.
İşgal altındaki Batı Şeria’da yapılan barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açan insanlık düşmanı, soykırımcı katiller Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi’yi de, başından vurdular. Ağı yaralanarak,
Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi kurtarılamayarak 6 Eylül’de hayatını kaybetti.
Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.
2003’te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.
Rachel Corrie, İsrail zulmüne karşı insanlığı harekete geçirmeye çalışan, Filistin dostu simge bir isimdi. Adı; yüreği insanlık için atanlar tarafından hiçbir zaman unutulmadı. Ayşenur Ezgi Eygi’de aynı simge isimdir artık. Adı hiçbir zaman unutulmayacak.
Eygi’yi katledenler, çoğu çocuk 40 binin üstünde insanın katilleri, soykırımcı canilerdir. İnsanlığa dair tüm tüm değerleri yok eden terörist, işgalci, soykırımcı İsrail çetesine; insanlık ya hakkettikleri cezayı verecek ya da insanlık bu çetenin elinde yok edilecek.
Şehidimiz Ayşenur Ezgi Eygi; küresel düzeyde vicdanı körelmemiş, zihni kelepçeli olmayanlar için artık örnek isimdir. Küresel vicdanın tesisi için canını seve seve vermiştir.
Zalimlerin zulmüne karşı ses çıkaramayanlara, korkaklara, eziklere, teslim olanlara, boyun eğenlere de insanlık dersi vermiştir.
Yeryüzünün neresinde olursanız olun, insan olanın boyun eğmeyeceği bir zulümle karşı karşıyayız. İşgalci, sömürgeci emperyalizme teslim olmayanlar, boyun eğmeyenler insanlığın yüz akıdır, yeryüzünün insanlık umududur, medeniyetin ve medeni insanın tarifidir. İşgalci; gayri ahlaki, gayri hukuki, gayri meşrudur ve gayri meşru olanın da meşru müdafaa hakkı yoktur.
Çanakkale ruhuyla yoğrulmuş, bu toprakların mahsulü olanlar için yeryüzünün neresi işgal altındaysa,zulme uğruyorsa orası kalbinin attığı yerdir. Yeryüzünün neresinde olursa olsun işgalci, sömürgeci emperyalizmin karşısında direnenler, vatanlarına, topraklarına sahip çıkanlar, Çanakkale ruhunu taşıyanların dostlarıdır, aynı mevzide, aynı safta, aynı duyguda olanlardır.
Çanakkale’den Gazze’ye vatan savunması, işgalci, sömürgeci emperyalizme onun terörist,siyonist karakoluna karşı bağımsızlık tutkunu Türkiye sevdalılarının ortak duygusudur, ortak direncidir.
Ruhunu emperyalizme satanların bu duygudan rahatsızlık duyması şaşırtıcı değildir.
Bu toprakların mahsulü olan tıpkı Ayşenur Ezgi Eygi Şehidimiz gibi hepimiz vatan savunmasında sınır tanımıyoruz. İşgalci, sömürgeci,siyonist, soykırımcı, bölücü,terörist emperyalizmin saldırısına uğrayan her yerde direniş bizim için vatan savunmasıdır.